SN Mekanik

Ercan Havalimanı

slider slider slider
ERCAN HAVALİMANI, LEFKOŞA/KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ

İşveren: Taşyapı Proje Geliştirme ve Yatırım A.Ş

Kapalı İnşaat Alanı: 160.000 m²

Mimari Proje: TEAM Design Office

Yapı Mühendisliği Projeleri: TEAM Design Office

Mekanik Tesisat Projeleri: SN Mühendislik Ltd. Şti.

Elektrik Tesisat Projeleri: SN Mühendislik Ltd. Şti.

Sözleşme Yılı: 2013

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lefkoşa ilinde mevcut havalimanı arazisi üzerinde yapılması planlanan havaalanında; terminal binası, PAT sahaları, otopark, teknik blok ve kule binası, kargo terminali binası, kaza yangın ve çok maksatlı garaj binası, ısı ve güç merkezi binası, akaryakıt tesisleri binası, regülatör binası, su deposu, çöp ayıklama tesisi yapılarının tüm proje hizmetleri, proje kapsamını oluşturmaktadır.
Projeler Yapı Bilgi Sistemi (BIM) platformunda Revit programı ile hazırlanmış ve Naviswork programı ile de koordine edilmiştir.

VERİLEN PROJE Hİzmetlerİ

• Isı Yalıtım Raporunun Hazırlanması

• Isı Kaybı ve Isı Kazancı Hesaplamaları

• Isıtma Sistemleri Tasarımı

• Soğutma Sistemleri Tasarımı

• Havalandırma Sistemleri Tasarımı

• Sıhhi Tesisat Sistemleri Tasarımı

• Güneş Enerjisi Sistemleri Tasarımı

• Yangından Koruma Sistemleri Tasarımı

• Malzeme ve Ekipman Listelerinin Hazırlanması

• Teknik Şartnamelerin Hazırlanması

MÜŞTERİ GÖRÜŞ yazısı
Modern anlamda mühendis, bilim insanlarının ürettiği teorik bilgiyi tekniker ve teknisyenlerin uygulayabileceği pratik bilgiye dönüştüren kişidir. Bu pratikte mimarlık ve mühendislik arasındaki geçirgen ilişki, sorunu yeniden tanımlayan mimar ile soruna çözüm arayan mühendise kimi zaman çekişen roller biçmektedir. SN mühendislik tasarıma verdiği değerle diğer mühendislik gruplarından farklı bir profil çizmektedir.
Mühendislerden tasarıma katılmasını beklediğimiz bu çağda; tasarımlarımızın gerçekleştirilmesi konusunda tüm mühendislik bilgisini, uluslararası uygulama pratik normlarına bağlı kalarak yapılmasında gayretleri övgüye değerdir. Kendileri ile çalıştığımız projelerde tasarımı gerçekleştirebilecek teknikleri ve alternatifleri üreterek sürece dahil olmuşlardır.
SN Mühendislik, mühendislik dalının sadece mekanik ve elektrik gibi ana başlıkları dışında; spesifik dallar olan havalandırma, iklimlendirme, çevresel etki, yangından korunma, haberleşme ve tesisat mühendisliğine doğru detaylanan bir organizasyon yapısına sahiptir.
Yine BIM platformunda çalışması; bu yönde mesleki eğitimi sürekli sağlayarak, BIM kullanımında büyük bir başarı elde etmişlerdir.
SN Mühendislik ekibine ve ekibi yöneten çok değerli Seyit Kaplan’a başarılarının devamını dilerim. Erdinç ÇİFTÇİ
BOLD Mimarlık, Kurucu Ortağı